Спортни клубове

Община Момчилград подкрепя финансово и материално всички спортни клубове, които развиват дейност на територията на общината. В тях са обхванати стотици деца в различни възрастови групи. Приоритет на Община Момчилград е развитието на детско-юношеския спорт, масовото практикуване на спорт от децата и хората в млада възраст, както и добро представяне на спортистите в държавни и международни първенства и турнири.

Футболен клуб "Родопи-1935"

fc rodopi 1935ФК „Родопи 1935“ е футболен клуб от Момчилград с близо 80-годишна история. В момента е участник в Междуобластна група Кърджали – Смолян, като след първия полусезон заема второ място във временното класиране.

Домакинства своите мачове на стадион „Хасан Семерджи“ с капацитет от 950 души.

В своята история момчилградският клуб дълги години е участник във втория ешелон на българския футбол. Най-големият успех постига през сезон 1985/1986 година, когато достига до полуфиналните срещи за Купата на България.

През годините „Родопи 1935“ редовно излъчва свои състезатели в професионални клубове. В близкото минало примерите са Гюрхан Гюрсой, който се подвизава за турския Фернабахче, вратаря на Арда(Кърджали) Месут Юсуф и Красимир Илиев, играл за Царско село и Арда.

В момента освен представителен мъжки отбор „Родопи 1935“ разполага с детски отбори в различни възрастови групи.

Спортен клуб по тенис на маса "Родопи"

sktm rodopiСдружение „Спортен клуб по тенис на маса Родопи“ е регистрирано през

1993 г. на мястото на ДФС „Родопи“, който е основан през 1935г. Тази година предстои отбелязването на  60 от регистрацията на специализираната спортна школа по тенис на маса Момчилград.

Основната цел на клуба е развитието на детско–юношеския спорт в община Момчилград, като винаги е бил в първата петица на страната ни по успехи. Тениса на маса е основен спорт в община Момчилград и клубът се радва на изключителен интерес от децата в този край. Към настоящия период 50 деца посещават тренировките всеки ден. Клубът се гордее с много спортисти, които са републикански шампиони и са печелили медали от Европейски и Балкански първенства с националните отбори на Република България. Най–изявен спортист на СКТМ „Родопи“ Момчилград е з.м.с. Даниела Гергелчева, Европейски шампион при жени, почетен гражданин на гр. Момчилград и гр. Монпелие - Франция.

Базата, където се провеждат тренировките и първенствата от национален и международен характер е реконструирана и отговаря на всички национални и европейски изисквания. Разполага с десет маси за тенис и модерна фитнес зала. Кадрите на клуба са квалифицирани личности и бивши национални треньори.

Спортен клуб по вдигане на тежести "Наим Сюлейманоглу"

vdigane na tejestiСпортен клуб по вдигане на тежести „Наим Сюлейманоглу“ е основан през

2018 година в Момчилград, като носи името на легендарния щангист и многократен олимпийски шампион. От създаването си насам клубът активно участва във всички състезания, организирани от Българската федерация по вдигане на тежести. За по-малко от 3 години постигнатите успехи са повече от забележими – над десет златни медала от държавни първенства и шесто място за България на Европейско първенство по вдигане на тежести за кадетки.

Заниманията се провеждат от Валентин Гемеджиев, който е тренирал трима световни, една олимпийска и шестима европейски шампиони, в реновирания спортен комплекс „Наим Сюлейманоглу“.

Състезателите на клуба тренират усърдно, следвайки примера на световноизвестни щангисти като Наим Сюлейманоглу, Халил Мутлу и Любомир Хаджиев, които са направили първите си крачки в големия спорт именно от Момчилград.

Спортен клуб по борба "Родопи - 1935"

klub po borbaСпортен клуб по борба "Родопи - 1935"е учреден през 2018 година с идеята в Момчилград да се възроди борбата след близо 30-годишно прекъсване. За кратко време клубът успява да разкрие четири възрастови групи(подготвителна група, деца, момичета, кадети), в които тренират състезатели от Момчилград и региона. Ръкодството си поставя сериозни цели, тъй като Момчилград е с много силни традиции в борбата, но приоритет остава развиването на силна детско-юношеска школа. През 2020 г. са постигнати и първите по-значими успехи на държавни първенства, сред които златни медали при момичета в категория до 46 килограма. Заниманията на СК по борба "Родопи-1935" се провеждат в спортен комплекс "Наим Сюлейманоглу".

Спортен клуб по бокс "Лионс Боксинг"

klub po boks

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос