Туризъм

Места за настаняване и заведения за развлечения

Хотелски комплекс „MG” - намира се в лесопарк "Момчил юнак", непосредствено над Момчилград. Хотелът е с утвърдено име в страната и чужбина. Разполага с 40 легла, с телевизори в стаите, оборудвани със сателитни приемници, ресторант, бар, конферентна зала, външен басейн, паркинг и прекрасно оформен парк. Предоставя на своите гости невероятни панорамни гледки и широк обхват на града и долината на р. Върбица. В непосредствена близост се строи още един хотел, който ще увеличи легловия фонд и ще засили туристическия поток в общината. 

Адрес: гр. Момчилград, лесопарк „Момчил юнак”

Телефон за контакти: +359888342641

 

Комплекс "Маказа" – новопостроен комплекс на брега на река Върбица и на разклона за три града – Кърджали, Момчилград и Джебел. Една прекрасна база с оригинални решения за доставяне на уют и незабравими вечери. Комплексът се състои от отделни сгради, с дву-, три- и четиристайни апартаменти, с джакузи и телевизори по стаите, интернет, външни басейни, изкуствени водопади, открит и закрит ресторант общо за 600 души, спортни площадки и денонощно охраняем вътрешен паркинг.

348272317 269673495433457 3686657615283102516 n

 

Адрес: община Момчилград, землище с. Груево

 www.clubmakaza.com 

Телефон за контакти: +359887123456

 

 

Хотел „Конак” – нов хотел със съвременно оборудване и с интериор, намекващ за старите конаци от 19 век. Намира се в гр. Момчилград в района на лесопарк "Момчил юнак" в близост до борова гора, язовир и горски поляни. Хотелът разполага с 20 легла, ресторант за 80 души и денонощен бар. Предлага вкусна ориенталска кухня по стари рецепти.

207909127

Адрес: гр. Момчилград, ул. „Сан Стефано” 1

www.konak.bg 

Телефон за контакти: +359887227979

 

Хотел "Берито" – новоизграден хотел в центъра на града. Хотелът разполага с лоби бар с 150 места и десет стандартни двойни стаи, три апартамента, едно студио. Всички стаи са оборудвани с климатик, самостоятелен санитарен възел с WC, мини бар и телевизор със сателитен приемник.

Адрес: гр. Момчилград, ул. „Гюмюрджинска” 30

www.berito.com

Телефон за контакти: +359888885121

 

Хотел "Татул" се намира в Момчилград. Предлага помещения за настаняване и безплатен паркинг за гостите си. Всяка стая в този хотел разполага с телевизия, кафе машина бюфет. 

1130921322

Адрес: гр. Момчилград, ул. „Гюмюрджинска” 79

 Контакти: 0876 799 226

 

 

Хотел „Осетия” - Най-старият хотел в града, който се намира в абсолютния му център. През 2023 година е извършено цялостно обновяване на базата му, като разполага с модерен дизайн и интериор. 

Osetia 1

Адрес: гр. Момчилград, ул. „Гюмюрджинска” 31

Контакти: 0888 861 373 

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

 

Хотел "България"

IMG 2600

 

Адрес: гр. Момчилград, ул. Гюмюрджинска №69

Контакти: 0889 778 948

 

Апарт хотел "Централ" - Стилен градски хотел с нестандартен дизайн, намиращ се в центъра на Момчилград. Водещата тема в интериора е спокойствие във формите, мекота в цветовете и дискретна изисканост в декорацията и акцентите. Стремежът е към индивидуализиране на пространствата с визия, която да подчертава техния характер и предназначение.  

Apart

 

АДРЕС: гр. Момчилград, ул. "Момчил Войвода" 1Б

Е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Контакти: 0887 998899

 

Хотел "Премиум" - Нов хотел в централната част на Момчилград, разположен срещу Районно управление - Момчилград. Намира се в непосредствена близост до центъра, общината и централната автогара. Хотелът е в бутиков стил, с луксозно обзаведени стаи за настаняване и всички необходими удобства. Разполага с ресторант в елегантен изискан с богато меню, подходящ както за организиране на тържествени събития, така и за дневни мероприятия. Хотел "Премиум" предлага на своите клиенти собствен паркинг. 

collage.png

 

Адрес: гр. Момчилград, ул. "Гюмюрджинска" 18

Контакти: +359878104432

https://www.premiumhotel.bg/

Е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Хижи "Крояците" и "Студен кладенец" се намират в дивечовъден участък "Студен кладенец", Община Момчилград. Хижите отстоят на 2 км една от друга и на 50 м от брега на язовир "Студен кладенец". На тръгване от Момчилград поемете в посока Крумовград и завийте наляво пи табелата за село Нановица и Татул. След моста на село Нановица продължете направо (не към селото) и шофирайте само по основния път, по който след около 10 км ще достигнете първата хижа "Студен кладенец".

Хижа "Студен кладенец" предлага на втория етаж четири двойни стаи, всяка със самостоятелен санитарен възел. На първия етаж са всекидневната стая, където се посрещат гостите, трапезарията и верандата с гледка към язовир Студен кладенец.

sam 2044 n

Хижа "Крояците" разполага с голяма банкетна зала с камина и добре оборудвана кухня. В шест стаи и един апартамент могат да се настанят 22-ма посетители през цялата година.

 

Адрес: Землище на село Гургулица, Община Момчилград

Контакти: http://studen-kladenec.org/

* Места за хранене

 • Хотелски комплекс "MG"
 • Хотелски комплекс "Маказа"
 • Хотелски комплекс "Конака"
 • Хотел "Премиум"
 • Ресторант "Лейк Гардън"
 • Ресторант "Осетия"
 • Ресторант "Елит"
 • Ресторант "Хелиос" 
 • Ресторант "Воденицата"
 • Ресторант "България" 
 • Пицария "Стик Хаус"
 • Пицария "Амор"
 • Кафе-бар "Флай Бар енд Грил" 

 

* Музеи

Към НЧ "Нов живот" в Момчилград е изградена музейна сбирка и картинна галерия. Добре подредена и изложена експозиция с предмети от бита и традициите на хората тук и находки от многовековната история по тези земи. В картинната галерия има творби на десетки изявени художници и броят им надхвърля 250.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос