Туризъм

Места за настаняване и заведения за развлечения

Хотелски комплекс „MG” - намира се в лесопарк "Момчил юнак", непосредствено над Момчилград. Хотелът е с утвърдено име в страната и чужбина. Разполага с 40 легла, с телевизори в стаите, оборудвани със сателитни приемници, ресторант, бар, конферентна зала, външен басейн, паркинг и прекрасно оформен парк. Предоставя на своите гости невероятни панорамни гледки и широк обхват на града и долината на р. Върбица. В непосредствена близост се строи още един хотел, който ще увеличи легловия фонд и ще засили туристическия поток в общината. 

Адрес: гр. Момчилград, лесопарк „Момчил юнак”

Контакти:  http://www.hijata-mg.com/

 

Комплекс "Маказа" – новопостроен комплекс на брега на река Върбица и на разклона за три града – Кърджали, Момчилград и Джебел. Една прекрасна база с оригинални решения за доставяне на уют и незабравими вечери. Комплексът се състои от отделни сгради, с дву-, три- и четиристайни апартаменти, с джакузи и телевизори по стаите, интернет, външни басейни, изкуствени водопади, открит и закрит ресторант общо за 600 души, спортни площадки и денонощно охраняем вътрешен паркинг. Предстои откриването му.Няма налично описание на снимката.

Адрес: община Момчилград, землище с. Груево

Контакти: www.clubmakaza.com

 

Ловен дом „Крояците” се намира на 3 км от "Светилището на Орфей" при с. Татул. До нея има два микроязовира и борова гора. Базата разполага с голяма банкетна зала с камина и добре оборудвана кухня. В шест стаи и един апартамент могат да се настанят 22-ма посетители през цялата година.

Адрес: община Момчилград, землище с. Гургулица

Контакти: http://studen-kladenec.org/

 

Хотел „Конак” – нов хотел със съвременно оборудване и с интериор, намекващ за старите конаци от 19 век. Намира се в гр. Момчилград в района на лесопарк "Момчил юнак" в близост до борова гора, язовир и горски поляни. Хотелът разполага с 20 легла, ресторант за 80 души и денонощен бар. Предлага вкусна ориенталска кухня по стари рецепти.

Няма налично описание на снимката.

Адрес: гр. Момчилград, ул. „Сан Стефано” 1

Контакти: www.konak.bg

 

Хотел "Берито" – новоизграден хотел в центъра на града. Хотелът разполага с лоби бар с 150 места и десет стандартни двойни стаи, три апартамента, едно студио. Всички стаи са оборудвани с климатик, самостоятелен санитарен възел с WC, мини бар и телевизор със сателитен приемник.

Адрес: гр. Момчилград, ул. „Гюмюрджинска” 30

Контакти: www.berito.com

 

Хотел „Родопи” - Най-старият хотел в града, който се намира в абсолютния му център.

Адрес: гр. Момчилград, ул. „Гюмюрджинска” 31

Контакти: 0888 861 373

 

* Места за хранене

 • Хотелски комплекс "MG"
 • Хотелски комплекс "Маказа"
 • Хотелски комплекс "Конака"
 • Ресторант "Лейк Гардън"
 • Ресторант "Осетия"
 • Ресторант "Елит"
 • Ресторант "Хелиос" 
 • Ресторант "Воденицата"
 • Ресторант "България" 
 • Пицария "Стик Хаус"
 • Пицария "Амор"
 • Кафе-бар "Флай Бар енд Грил" 

 

* Музеи

 Към НЧ "Нов живот" в Момчилград е изградена музейна сбирка и картинна галерия. Добре подредена и изложена експозиция с предмети от бита и традициите на хората тук и находки от многовековната история по тези земи. В картинната галерия има творби на десетки изявени художници и броят им надхвърля 250.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос